Projecten

Doordachte, verantwoorde oplossingen voor de ontwikkeling, de realisatie en het beheer van zorghuisvesting.

Projecten

Apeldoorn

Apeldoorn – 160 wooneenheden ’s Heeren Loo

Nieuwbouw 160 woningen voor ’s Heeren Loo in Apeldoorn

Op de locatie Schuylenburg in Apeldoorn zullen 160 oude woningen plaatsmaken voor nieuwe woningen.
Voor de huidige bewoners met een verstandelijke beperking wordt het een flinke sprong voorwaarts: van een veertig jaar oud pand met een eigen kamer van tien vierkante meter en een gedeelde sanitaire ruimte naar een kamer drie keer zo groot met eigen badkamer met douche en toilet.

Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis zal deze woningen gefaseerd voor ’s Heeren Loo bouwen.

Wil je alvast een indruk krijgen van de wooneenheden en de gemeenschappelijke woonruimtes? Klik op onderstaande link voor een digitale 3D-tour:

http://archivision.nl/panorama/Roosdomtijhuis/Heerenloo/vtour/tour.html

» Lees meer
Lees meer »

Apeldoorn

Apeldoorn – Venkelstraat (JP van den Bent Stichting)

In opdracht van Mark Steinhauer heeft Bouwvoorzorg 21 zorgappartementen aan de Venkelstraat in Apeldoorn gerealiseerd. Het zorgcomplex, dat ontworpen is door Onix architecten is begin 2016 opgeleverd en wordt door bewoners van de JP van den Bent Stichting bewoond.

Zoekt u ook een oplossing voor uw woonzorgvraagstuk? Neem gerust contact met ons op.

Bekijk het onderstaande filmpje om een indruk van deze 21 zorgeenheden te krijgen.

[embed]https://youtu.be/YNdWu90knXQ[/embed]

 

» Lees meer
Lees meer »

Assen

Assen – Bijzondere Leefkern De Eekwal (Vanboeijen)

Na een intensief voorbereidingstraject van ruim anderhalf jaar is Roosdom Tijhuis in juni 2013 gestart met de bouw van 68 wooneenheden en bijbehorende gemeenschappelijke ruimten op Park Diepstroeten in Assen. Nog geen jaar later (juli 2014) waren alle eenheden opgeleverd aan Stichting Vanboeijen.

Het betreft nieuwe huisvesting voor mensen met een zeer ernstige verstandelijke handicap en gedragsproblemen. Er is door Vanboeijen en Roosdom Tijhuis voor de start van de bouw anderhalf jaar gewerkt aan een uniek ontwerp waarbij optimaal wordt ingespeeld op de behoeftes van bewoners en medewerkers. De grote betrokkenheid van zowel de verwanten als de medewerkers en bewoners is bijzonder te noemen. Er zijn in het voortraject verschillende bijeenkomsten georganiseerd waar een ieder zijn inbreng heeft geleverd. De huidige woongebouwen waren verouderd, en voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Deze zijn inmiddels allemaal gesloopt. Het gehele bouwtraject is zeer voorspoedig verlopen. De betrokkenheid van Roosdom Tijhuis (Bouwvoorzorg) vanaf het begin van de ontwikkeling tot na de oplevering is door Stichting Vanboeijen als zeer positief ervaren. Het complete en ervaren team was optimaal betrokken.

De nieuwbouw bestaat uit vier gebouwen die ieder weer zijn onderverdeeld in meerdere bouwdelen. De woningen zijn gebouwd in boerderijstijl. Om het welbevinden van bewoners en medewerkers positief te beïnvloeden is er veel aandacht besteed aan een huiselijke knusse sfeer, waarbij geborgenheid en zorglogistiek hoge prioriteit hebben.

» Lees meer
Lees meer »

Assen

Assen – Kloosterveste Traverseplein – Stichting Vanboeijen

Nieuwbouw 32 zorgwoningen Vanboeijen

 

In het hart van de woonwijk Kloosterveen in Assen is het prachtige winkelcentrum Kloosterveste gelegen. In de buitencirkel van dit centrum bouwt Roosdom Tijhuis een nieuw zorggebouw voor Stichting Vanboeijen. De 32 wooneenheden worden in 2 lagen gebouwd. De begane grond heeft een entree op hetzelfde niveau als de omliggende nieuwbouwwoningen (gebouwd door Roosdom Tijhuis). De 1e verdieping is via een loopbrug verbonden met het Traverseplein. Vanaf dit plein loop je direct het centrum van Kloosterveste in, waar de bewoners o.a. ruimten voor dagbesteding aantreffen.

De toekomstige bewoners wonen momenteel in verschillende kleinere woongroepen verspreid in de wijk Kloosterveen. Met dit nieuwe gebouw komen de groepen samen en blijven ze geïntegreerd in de wijk.

Van zowel een appartement, een gemeenschappelijke woonkamer en de prachtige buitenruimte is een VR-tour gemaakt. Bekijk deze hieronder.

http://archivision.nl/panorama/Roosdomtijhuis/Kloosterveste/vtour/index.html

» Lees meer
Lees meer »

Wilp

Kinderdagverblijf en BSO – Wilp

In Wilp realiseerde Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis Rijssen een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Deze combinatie van opvang wordt gebouwd voor Catalpa in het hart van Wilp, gelegen naast de kerk, direct achter de dijk naast de IJssel. Te Kiefte Architecten ontwierp het geheel dat aan een boerenerf doet denken. Het kinderdagverblijf wordt gerealiseerd in een gebouw dat aan een boeren schuur doet denken en de buitenschoolse opvang in een type gebouw dat doet denken aan een hooiberg.

» Lees meer
Lees meer »

Hof van Twente

Woon-zorgeenheden De Esch – Markelo

Het prachtige complex De Esch, dat grenst aan het buitengebied van Markelo biedt 36 appartementen die bewoond worden door senioren en werd gerealiseerd in opdracht van Woningstichting Viverion. De senioren wonen hier geheel zelfstandig, een zorgindicatie voor het huren van een woning is niet vereist. Het complex bevat twee woonlagen en is voorzien van een lift. Naast het mooie atrium is ook een ontmoetingsruimte aanwezig. Hier biedt Carint Reggeland Groep zes dagen per week dagbesteding, zowel voor bewoners van De Esch als voor andere inwoners van Markelo.

» Lees meer
Lees meer »

Rijssen-Holten

Woon-zorgeenheden Fluitekruid – Rijssen

In 2010 leverde Roosdom Tijhuis het woon-zorgcomplex Fluitekruid op, gebouwd in opdracht van woningcorporatie De Goede Woning. Baalderborg is de betrokken zorgpartij. Dit appartementencomplex is geschikt voor 12 (jong) volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er is een behoorlijke mate van zelfstandigheid nodig om hier te wonen, maar er kan elke dag beroep worden gedaan op begeleiding. Het appartementencomplex is verdeeld over 3 woonlagen. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen appartement met eigen voordeur en brievenbus. In het appartement is een gescheiden slaapkamer/badkamer en een ruime woonkamer met open keuken. Er is een aansluiting voor een wasmachine. Op de begane grond heeft elk appartement een eigen terras en op de 2e en 3e verdieping een ruim balkon.De eerste en tweede verdieping zijn via een trap en lift bereikbaar. Het complex beschikt naast de individuele ruimtes ook nog over een gezamenlijke woonkamer, keuken en binnentuin. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten of gezamenlijk eten. Er is een mogelijkheid om aangesloten te worden op het nachtzorgsysteem.

» Lees meer
Lees meer »

Haaksbergen

Woon-zorgeenheden Lavendel – Haaksbergen

Het complex Lavendel werd gerealiseerd in opdracht van de Almelose woningstichting Beter Wonen en omvat 21 eenheden voor verstandelijk gehandicapten. Aveleijn is een zorgaanbieder voor kinderen en volwassenen die leven met beperkingen en levert zorg in het complex. De Lavendel in Haaksbergen is een verblijfsvoorziening (24-uurs zorg). In Haaksbergen wonen ook cliënten individueel in hun eigen woning. Ze zijn relatief zelfstandig en krijgen een aantal uren begeleiding per week aan huis. Vanuit de Lavendel geeft een speciaal samengesteld team gezinsbegeleiding bij gezinnen thuis en indien nodig kamertraining voor leden uit het gezin. Daarnaast is er een speciaal ontmoetings-/inloophuis voor gezinnen.

» Lees meer
Lees meer »

Rijssen

Woon-zorgeenheden Rijssen

Het complex, gelegen aan de Oranjestraat in Rijssen omvat 15 woonzorgkamers, 11 zorgappartementen en een kantoorvoorziening.

» Lees meer
Lees meer »

Holten

Woon-zorgeenheden Zozijn – Holten

In nieuwbouwplan De Kol te Holten realiseerde Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis Tijssen 24 zorgappartementen in opdracht van Zozijn, oplevering vond plaats op 15 mei jl., de feestelijke opening door Zozijn zal in november 2013 plaatsvinden. In het nieuwe wooncomplex zullen 24 bewoners hun nieuwe plek betrekken en zal 24-uur per dag ondersteuning beschikbaar zijn. De appartementen, met eigen badkamer, verschillen in grootte. De grootte hangt mede af van de zorg die de bewoner nodig heeft. In het gebouw komen drie woonkamers waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De meeste bewoners die naar de nieuwe locatie zullen gaan verhuizen, wonen nu nog aan de Schoolstraat in Holten. Deze voorziening van Zozijn biedt cliënten nu te weinig ruimte en de verdiepingen zijn niet makkelijk toegankelijk. Daarom is gezocht naar een oplossing. Die is met de nieuwbouw op De Kol gevonden.

» Lees meer
Lees meer »

Apeldoorn

Woon-zorgerf Sprenkelaarshof – Apeldoorn

De gebouwen zijn verspreid neergezet op een terrein van zo’n 15.000 m2 dat aan een boerenef doet denken. De gevels van het complex hebben een natuurlijke uitstraling en bestaan grotendeels uit hout. Zorgpartijen die betrokken zijn bij dit bijzondere project zijn de Zorggroep Apeldoorn e.o., de ‘JP van den Bent stichting’ en het Achmea Dutch Health Care Fund. Het woonzorg-erf biedt ruimte aan 48 groepswoningen voor psychogeriatrische cliënten, 36 seniorenappartementen, 12 woningen voor echtparen waarvan één van de partners bijzondere zorg nodig heeft en 14 appartementen voor cliënten van de ‘JP van den Bent stichting’. Opdrachtgever Bert Halm van Woudhuis Vastgoed vertelt over de samenwerking met Roosdom Tijhuis: “Toen de conceptuele ontwikkeling van het project gereed was en de plannen concreet werden, moesten we op zoek naar een bouwer. We gingen op zoek naar een bouwbedrijf met ervaring op het gebied van de realisatie van Zorgvastgoed. Door het toepassen van kennis, ervaring en betrouwbaarheid vanuit de woningbouw in de zorg viel de keuze op Roosdom Tijhuis. Roosdom Tijhuis gaf ons het gevoel dat we dit project samen tot een beter resultaat konden brengen. Ze hebben ons goed begeleid in het hele bouwproces. Daarnaast heef ook de combinatie architect-bouwer een positieve rol gespeeld. De samenwerking tussen Woudhuis, Onix en Roosdom Tijhuis was intensief en heeft uiteindelijk tot een prachtig resultaat geleid. Aangezien de drie partijen in een vroeg stadium met elkaar om tafel hebben gezeten zijn er veel voordelen behaald.”

» Lees meer
Lees meer »