Doordachte, verantwoorde oplossingen voor de ontwikkeling, de realisatie en het beheer van zorghuisvesting.

Opening nieuwbouw Vanboeijen in Assen

Opening nieuwbouw Vanboeijen in Assen: Roosdom Tijhuis en Van der Weerd overhandigen tovertafel

Met veel enthousiasme demonstreert Cas van der Heide de tovertafel in de woonkamer van het prachtige nieuwe gebouw van Vanboeijen. Cas is één van de bewoners van het nieuwe gebouw die erg blij is met dit prachtige apparaat. De tovertafel werd tijdens de officiële opening op 28 oktober overhandigd door bouwbedrijf Roosdom Tijhuis en Van der Weerd installatietechniek.

161028-opening-tovertafel

Op vrijdag 28 oktober 2016 vond de officiële opening plaats van het nieuwe gebouw van Vanboeijen in het centrumplan Kloosterveste te Assen. Dit gebouw biedt ruimte aan 32 bewoners, verdeeld over twee woonlagen. Er zijn vier gemeenschappelijke woonkamers. Voorts is er ruimte voor dagbesteding, zowel voor de bewoners als voor cliënten van buiten.

Bouwvoorzorg/Roosdom Tijhuis is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe huisvesting. In nauwe samenwerking met Vanboeijen is de betreffende locatie verworven. Anja Wiggers van Roosdom Tijhuis architecten heeft het ontwerptraject voor haar rekening genomen. De verwanten en zorgmedewerkers zijn tijdens het gehele traject meegenomen en hebben meegedacht over de indeling van dit prachtige gebouw vol met de nieuwste technieken.

Twee bewoners openden officieel het complex, waar ze al enige tijd wonen. ”Voorheen zaten ze op andere locaties in de wijk en moesten ze met de taxi naar hun werk’’, vertelt bestuursvoorzitter Annette Imhof van Vanboeijen. “Nu wonen ze er vlakbij en kunnen ze er zelfstandig naar toe.’’